Veranderen / aanpassen woning

Zelf klussen
De Goede Woning geeft u graag de mogelijkheid om uw woonruimte aan te passen aan uw wensen. Dat is een leuke manier om uw woning mooier te maken, waardoor u er nog prettiger in kunt wonen. Uiteraard moeten deze veranderingen wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Dit allereerst om uw eigen veiligheid te waarborgen. Ten tweede wordt hiermee een goede kwaliteit gegarandeerd, ook voor een volgende huurder. Wanneer u als huurder zelf wijzigingen aanbrengt, spreken we van zelf aangebrachte veranderingen ofwel ZAV. Om duidelijkheid te verschaffen in wat u als huurder wel en niet in de woning mag doen, heeft De Goede Woning de spelregels voor ZAV opgenomen in de brochure "Zelf aangebrachte veranderingen".

Woningaanpassing(en)
Als u om medische redenen ingrijpende aanpassingen in uw woning nodig heeft, dan moet u zich melden bij de afdeling WMO van de gemeente. Informatie hierover kunt u vinden op de website van de gemeente.

Hoe vraagt u aan?
Het moment van de aanvraag tot de uitvoering van de woningaanpassing kan enige tijd in beslag nemen. Houdt u er dus rekening mee dat u op tijd een aanvraagprocedure start. De aanvraagprocedure gaat als volgt te werk:
U dient bij de Gemeente Rijssen-Holten uw aanvraag in. U ontvangt dan een aanvraagformulier dat u verder moet invullen. Vervolgens zal een gesprek plaatsvinden met een van de WMO-consulenten.
Naar aanleiding van dit gesprek wordt een programma van eisen opgesteld. Zonodig wordt er advies gevraagd aan een extern deskundige (huisarts, De MO-zaak etc).
Indien uw woning en situatie geschikt is voor de aanpassing zal het programma van eisen in een beschikking aan u worden toegezonden. Met deze brief kunt u naar De Goede Woning.

De gemeente vraagt ons wat de aanpassingen gaan kosten. Wij maken vervolgens een begroting. Als deze akkoord is, ontvangen wij van de gemeente een goedkeuring. De werkzaamheden kunnen dan volgens het programma van eisen worden uitgevoerd. Als alle formele stappen zijn afgerond, kan de aannemer beginnen met de werkzaamheden.

Eigen bijdrage
Voor het gebruik van een hulpmiddel of voorziening (bijv. scootmobiel, traplift etc.) betaalt u een eigen bijdrage. Dit betekent dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. Dit is afhankelijk van uw huishoudgrootte, leeftijd en inkomen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de gemeente Rijssen-Holten, afdeling Mens en Werk Maatschappelijke Ondersteuning.

Kleine woningaanpassing
Voor een kleine woningaanpassing, zoals een verhoogd toilet of een enkele beugel, kunt u bij De Goede Woning terecht. Dit moet echter wel medisch noodzakelijk zijn. Mogelijk zullen wij nadere informatie inwinnen bij uw huisarts. Wij vragen hiervoor een eigen bijdrage. Een aanvraagformulier voor kleine woningaanpassing kunt ophalen bij ons kantoor, Jan ter Horststraat 5 in Rijssen of hier downloaden.

Contact

Chr. Woningstichting De Goede Woning
Jan ter Horststraat 5, 7462 AG Rijssen
Telefoon: 0548 37 80 50
Email: info@dgwrijssen.nl

i.v.m. de coronamaatregelen is ons kantoor alléén op afspraak geopend!

Openingstijden:

ma t/m do

 

08.00 - 12.00 uur

13.00 - 16.30 uur

vrijdag: 08.00 - 12.00 uur
vrijdagmiddag gesloten