Verzekeringen

Inboedelverzekering huurwoning

Wanneer u in een huurhuis woont, is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering voor een huurwoning biedt dekking voor al uw spullen in huis, zoals meubels, televisie en kleding tegen schade door bijvoorbeeld diefstal en brand. Let goed op bij het afsluiten van een inboedelverzekering of de dekking wel voldoende is. Lees goed de voorwaarden, hierin beschrijft de verzekeraar in welke gevallen schade aan je spullen gedekt is. Vrijwel alle inboedelverzekeringen bieden dekking voor schade door bijvoorbeeld een storm of rook.

Het is niet nodig om een huurhuis zelf te verzekeren met een opstalverzekering, want dat doet de verhuurder al. Alleen dient u in sommige omstandigheden rekening te houden met het huurdersbelang.

Wat is huurdersbelang?

Onder huurdersbelang vallen alle kostbare zaken die u zelf aan uw huurwoning verbeterd heeft, maar die u bij een verhuizing niet mee kunt nemen. Deze verbeteringen zitten dus vast aan uw woning. Voorbeelden hiervan zijn een zelf gemaakte overkapping achter de woning, een zelf aangebrachte nieuwe badkamer en een plafond dat u verlaagd hebt. De waarde van dit soort verbeteringen aan uw huis, noemt men huurdersbelang. Maar ook verbeteringen die de vorige bewoner heeft aangebracht en die u over hebt genomen/gekocht, vallen onder huurdersbelang.

In een opstalverzekering zijn deze vaste onderdelen in huis meeverzekerd. Maar omdat u die zelf bij een huurwoning niet hoeft af te sluiten, zijn ze dus niet verzekerd. Ook de verhuurder van uw woning heeft deze zaken niet in zijn verzekering meeverzekerd, omdat deze een opstalverzekering heeft afgesloten die is afgestemd op de originele basis toestand van de woning. Omdat u zelf niet over een opstalverzekering beschikt kunt u onvoldoende verzekerd zijn.

Hiervoor kunt u het huurdersbelang in een extra aanvulling bij een inboedelverzekering verzekeren. Bij sommige inboedelverzekeraars is het huurdersbelang standaard tot een bepaald maximum meeverzekerd, bijvoorbeeld tot 10 procent van de waarde van de inboedel. Wilt u een inboedelverzekering afsluiten of heeft u al een inboedelverzekering? Dan is het slim om te kijken of dit verzekerde bedrag voor u voldoende is.

Contact

Chr. Woningstichting De Goede Woning
Jan ter Horststraat 5, 7462 AG Rijssen
Telefoon: 0548 37 80 50
Email: info@dgwrijssen.nl

Openingstijden:
van maandag t/m donderdag van
8.00 uur -12.00 uur en 13.00 -16.30 uur
vrijdag 8.00 -12.00 uur