Medehuur

Wanneer u als huurder met een partner samenwoont en aan bepaalde voorwaarden voldoet, noemen we dit medehuur. De medehuurder heeft bijna dezelfde rechten en plichten als de hoofdhuurder.
Wanneer kan medehuur niet?
Wanneer u als huurder de bedoeling heeft om de woning te verlaten en uw samenwoner de woning te laten overnemen, dan is medehuur niet mogelijk. Medehuur kan ook niet bij relaties tussen ouders en kinderen of overige families.

Wat moet u doen bij medehuur?
Het aanvraagformulier "inwoning/medehuur” invullen waarin u samen het medehuurschap aanvraagt. Dit formulier opsturen naar De Goede Woning met de volgende papieren:

- Kopie van het legitimatiebewijs van de toekomstige inwoner.
- Verhuurdersverklaring van de huidige verhuurder (alleen als de toekomstige inwoner tot nu toe ergens anders een woning huurde).
- Bij een echtgenoot of geregistreerde partner van de hoofdhuurder is volgens de wet automatisch sprake van medehuurschap. In dat geval hoeft u geen medehuur aan te vragen!

Wat doet De Goede Woning bij medehuur?
De Goede Woning bekijkt of uw samenwoner toestemming krijgt om medehuurder te worden. Binnen twee weken na uw aanvraag krijgt u bericht. We controleren uw aanvraag op de volgende punten.

  • Gezamenlijke huishouding: zorgt u in de relatie met de medehuurder samen voor de woonlasten? Kunt u deze gezamenlijke huishouding desgewenst ook bewijzen?
  • Duur van de samenwoning: heeft de medehuurder tenminste 2 jaar zijn hoofdverblijf in de woning gehad.
  • Financiële situatie: is de medehuurder zelfstandig in staat de huur te betalen?

Na schriftelijke toestemming van De Goede Woning is uw samenwoner automatisch medehuurder worden.
Op het moment dat u het medehuurderschap wilt beeindigen kunt u dit kenbaar maken met het huuropzeggings formulier éénzijdig. Hiervoor geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Contact

Chr. Woningstichting De Goede Woning
Jan ter Horststraat 5, 7462 AG Rijssen
Telefoon: 0548 37 80 50
Email: info@dgwrijssen.nl

i.v.m. de coronamaatregelen is ons kantoor tijdelijk van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 12.00 uur

In de middag alleen op afspraak.

Openingstijden:

ma t/m do

 

08.00 - 12.00 uur

13.00 - 16.30 uur

vrijdag: 08.00 - 12.00 uur
vrijdagmiddag gesloten