Medehuur

Wanneer u als huurder met een partner samenwoont en aan bepaalde voorwaarden voldoet, noemen we dit medehuur. De medehuurder heeft bijna dezelfde rechten en plichten als de hoofdhuurder.
Wanneer kan medehuur niet?
Wanneer u als huurder de bedoeling heeft om de woning te verlaten en uw samenwoner de woning te laten overnemen, dan is medehuur niet mogelijk. Medehuur kan ook niet bij relaties tussen ouders en kinderen of overige families.

Wat doet De Goede Woning bij medehuur?
De Goede Woning bekijkt of uw samenwoner toestemming krijgt om medehuurder te worden. Binnen twee weken na uw aanvraag krijgt u bericht. We controleren uw aanvraag op de volgende punten.
-  Gemeenschappelijke huishouding: zorgt u in de relatie met de medehuurder samen voor de woonlasten? Kunt u deze gemeenschappelijke huishouding desgewenst ook bewijzen?
-  Duur van de samenwoning: heeft de medehuurder tenminste 2 jaar zijn hoofdverblijf in de woning gehad.
-  Financiële situatie: is de medehuurder zelfstandig in staat de huur te betalen?

Wat moet u doen bij medehuur?
Het aanvraagformulier "inwoning/medehuur” invullen waarin u samen het medehuurschap aanvraagt. Dit formulier opsturen naar De Goede Woning met de volgende papieren:
-  Kopie van het legitimatiebewijs van de toekomstige inwoner.
- Verhuurdersverklaring van de huidige verhuurder (alleen als de toekomstige inwoner tot nu toe ergens anders een woning huurde).
- Bij een echtgenoot of geregistreerde partner van de hoofdhuurder is volgens de wet automatisch sprake van medehuurschap. In dat geval hoeft u geen medehuur aan te vragen!

Na schriftelijke toestemming van De Goede Woning is uw samenwoner automatisch medehuurder worden.
Op het moment dat u het medehuurderschap wilt beeindigen kunt u dit kenbaar maken met het huuropzeggings formulier éénzijdig. Hiervoor geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Contact

Chr. Woningstichting De Goede Woning
Jan ter Horststraat 5, 7462 AG Rijssen
Telefoon: 0548 37 80 50
Email: info@dgwrijssen.nl

Openingstijden:
van maandag t/m vrijdag van
8.00 uur -12.00 uur 


Telefonisch bereikbaar:
Van maandag t/m donderdag van
8.00 uur - 12.00 uur en
13.00 uur - 16.30 uur
vrijdag van 8.00 uur - 12.00 uur