5 stappen naar een huurwoning

Stap 1 Inschrijven als woningzoekende
Wanneer u wilt reageren op ons woningaanbod, schrijft u zich in als woningzoekende. Dit kan als u minimaal 18 jaar bent en beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning. U kunt zich hier inschrijven. Natuurlijk kunt u ook een inschrijfformulier bij ons kantoor ophalen of aanvragen per e-mail.

Stap 2 Kijk op onze website
Op onze website staat een volledig overzicht van onze vrijgekomen huurwoningen. 

Stap 3 Lees de voorwaarden goed door
Bij elke woning staat een inkomensgrens. Daarnaast kunnen er bijzonderheden worden vermeld, bijvoorbeeld dat een woning met voorrang wordt verhuurd aan senioren of starters. Om voor de aangeboden huurwoning in aanmerking te komen, moet u aan deze voorwaarden voldoen. Kijk ook bij inkomen of u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning.

Stap 4 Reageren op ons woningaanbod
U kunt reageren op ons woningaanbod via onze website www.dgwrijssen.nl/huuraanbod. Om te reageren heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Bij toewijzing vragen wij om een inkomensverklaring of aanslag van de Belastingdienst (zie Voorwaarden). Zorg dat u altijd een recent exemplaar in uw bezit heeft.

Stap 5 Controle en bezichtiging
De woning wordt aangeboden aan de kandidaat met de meeste punten. We controleren eerst uw gegevens. Als de woning aan u wordt toegewezen kunt u een afspraak maken om de woning te bekijken. Vervolgens kunt u beslissen of u de woning accepteert.

(Huur)schuld
Wanneer een woningzoekende schulden heeft, zoals een huurschuld bij een verhuurder of een schuld bij een andere instantie, is toewijzing van een woning niet zonder meer mogelijk. Wij vragen hiervoor een verhuurdersverklaring, dan wel andere informatie over de financiële situatie.

Contact

Chr. Woningstichting De Goede Woning
Jan ter Horststraat 5, 7462 AG Rijssen
Telefoon: 0548 37 80 50
Email: info@dgwrijssen.nl

Openingstijden:
van maandag t/m vrijdag van
8.00 uur -12.00 uur 


Telefonisch bereikbaar:
Van maandag t/m donderdag van
8.00 uur - 12.00 uur en
13.00 uur - 16.30 uur
vrijdag van 8.00 uur - 12.00 uur