Beste Buur Bokaal

Afbeelding: Group

Tien gemeenten in Twente kiezen voor Beste Buur Bokaal

Bewoners uit de gemeente Rijssen-Holten kunnen een beste buur nomineren voor de Beste Buur Bokaal. Ook de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Twenterand en Wierden doen mee.

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal?

Alle inwoners uit de gemeenten Rijssen-Holten, Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. In de gemeente Rijssen-Holten bestaat de jury uit wethouder Beens en de huurdersvertegenwoordigers van Viverion en De Goede Woning. Zij beoordelen alle inzendingen.

Uitreiking op Burendag

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 28 september op de jaarlijkse Burendag in de tien deelnemende gemeenten. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.

 

logo buurtbokaal

Contact

Chr. Woningstichting De Goede Woning
Jan ter Horststraat 5, 7462 AG Rijssen
Postbus 89, 7460 AB Rijssen
Telefoon: 0548 37 80 50
Email: info@dgwrijssen.nl

 

Openingstijden
maandag t/m donderdag:

08.00 - 12.00 uur

13.00 - 16.30 uur

vrijdag: 08.00 - 12.00 uur
vrijdagmiddag gesloten