nieuwbouw NOM-woningen

Afbeelding: april

In de jonge Rijssense wijk Het Opbroek realiseert De Goede Woning 10 eengezinswoningen in 2 blokjes van 5 woningen. Het complex ligt aan de straat Gracht en de woningen worden gebouwd door Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis B.V. uit Rijssen. De woningen worden naar verwachting aan het einde van 2016 opgeleverd De woningen worden gerealiseerd in een gasloze (all-electric) nul-op-de-meter (NOM) uitvoering en worden naar verwachting opgeleverd in juni 2018.De bouw van de 5 NOM-woningen is inmiddels in volle gang.

Promotiefilm 5 NOM woningen

NOMwoning

Nul-op-de-meter wil zeggen dat er door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen de woningen net zoveel energie opleveren als dat ze gemiddeld gebruiken. Dit wordt onder andere behaald door uitstekende isolatie en het gebruik van zonnepanelen.

Daarnaast is er sprake van een all-electric oplossing, waardoor de woningen niet worden aangesloten op de gasvoorziening onder de wijk maar worden uitgerust met een luchtwarmtepomp. Deze warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht die via vloerverwarming en convectoren de woning verwarmt. Water voor huishoudelijk gebruik kan elektrisch worden bijverwarmd door een boiler. Gasloos bouwen in Het Opbroek (fase 1) is onderdeel van een pilot van de gemeente Rijssen-Holten, die inspeelt op haar toekomstvisie op het gebied van verduurzaming.

 

 

Contact

Chr. Woningstichting De Goede Woning
Jan ter Horststraat 5, 7462 AG Rijssen
Postbus 89, 7460 AB Rijssen
Telefoon: 0548 37 80 50
Email: info@dgwrijssen.nl


Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.00 - 12.00 uur
  13.00 - 16.30 uur
Vrijdagmiddag gesloten.