Bel ons op 0548 37 80 50
Ga naar de inhoud

Als u overlast ervaart van uw buren, helpt praten vaak het beste. Misschien weten uw buren niet eens dat ze overlast veroorzaken. Omdat ze geen idee hebben hoe goed u hun geluid kunt horen. Of niet weten dat u last hebt van de vuilnisbak in het gangetje. Ook u kunt overlast veroorzaken zonder dat u het weet. Het is daarom belangrijk dat u eerst met uw buren praat.

Praat met uw buren
Wacht niet te lang voor u gaat praten. En zoek een moment uit dat u rustig bent en goed kunt uitleggen waar u last van hebt. Vraag uw buren of het ook voor hen een goed moment is om te praten.

  • Bedenk vooraf wat u graag wilt vertellen. Wat is het waar u last van hebt? Wanneer en waarom?
  • Luister ook naar wat uw buren te vertellen hebben. En vraag hen of ze weleens last van u hebben.
  • Probeer samen een oplossing te bedenken en maak afspraken.

Wat als praten niet helpt?
Mocht het niet lukken om samen met uw buren tot een oplossing te komen, dan kunt u de overlast melden bij buurtbemiddeling bij Via Vie.
U kunt het ook melden bij De Goede Woning. Hiervoor kunt u het formulier overlast melden gebruiken.

Het is sterk afhankelijk van het soort melding of wij stappen kunnen ondernemen. Wij kunnen u ook niet verzekeren dat de overlast stopt, maar we zijn wel betrokken en doen ons best om voor u een prettige woonomgeving te creëren.

Zorgen om buurtgenoten?
Maakt u zich zorgen over een situatie in uw buurt, en is langsgaan geen optie? Deel uw zorgen dan met ons. Onze wijkbeheerder en onze sociaal consulenten helpen u graag. Neem hiervoor contact op via mail of bel ons.

Maakt u zich zorgen om een persoon met verward gedrag? Dan kunt dit ook melden of overleggen bij het landelijke meldpunt: Meldpunt Zorgwekkend Gedrag.

Op de website van Veilig Thuis Twente leest u wat u kunt doen als u denkt dat er sprake is van kindermishandeling of huiselijk geweld. Vermoedt u een hennepkwekerij of ruikt u onraad? Meld het anoniem bij misdaad anoniem.

Iets kapot of rommel in de buurt?
Als er de lantaarnpaal kapot is, er veel rommel ligt of bijvoorbeeld parkeeroverlast is, dan kunt u dit melden bij de gemeente. Hier kunt u een melding of klacht openbare ruimte doen.