Bel ons op 0548 37 80 50
Ga naar de inhoud

Inschrijven
Sinds het voorjaar van 2023 vindt u al onze woningen op WoningHuren.nl. Heeft u nog geen account en bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u zich inschrijven. Dat kost eenmalig 25 euro. Daarna kunt u meteen reageren op het woningaanbod. Elk jaar wordt gevraagd of u uw inschrijving wilt verlengen. Dat is gratis.

Het is belangrijk dat uw gegevens van de inschrijving altijd kloppen. Wijzigt er iets? Pas dit dan direct aan.
Lees alles over inschrijven op WoningHuren.nl.

Reageren
Uw inkomen en gezinssamenstelling bepalen welke woningen u mag huren. Dat heet passend toewijzen en is wettelijk bepaald. U kunt daarom alleen reageren als een woning past bij uw inkomen en gezinssamenstelling. Als u inlogt op WoningHuren.nl ziet u de woningen die bij uw inschrijving passen. Kijk ook altijd goed naar de voorwaarden die bij de advertentie vermeld staan. Spreekt een woning u aan, dan kunt u daarop reageren.

Bekijk de inkomensvoorwaarden voor dit jaar.

Toewijzen
Heeft u gereageerd op een woning? Zodra de reactietermijn voorbij is, krijgt de 1e kandidaat die aan de voorwaarden voldoet een bericht van ons. We maken met u een afspraak voor een gesprek. Tijdens het gesprek bekijken we samen of de woning voor u passend is. Is de woning passend, dan kunt u de woning gaan bekijken. Hiervoor maakt u zelf een afspraak met degene die nog in de woning woont. Daarna kunt u besluiten of u de woning wilt huren. Vervolgens maken we afspraken over het tekenen van het huurcontract en de sleuteloverdracht.

Bent u dringend op zoek naar een woning? In bepaalde situaties kunt u urgentie krijgen.

Bekijk wanneer urgentie mogelijk is.